Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tovaállnak a süllyedő hajóról
  2007-12-01 00:24:06, szombat
 
   
  '90-ben, amikor még tudatlanok voltunk, és naiv szende szüzek, (mármint politikai értelemben) akkor sugárzó arccal kellett felnéznünk a nagy tekintélyű SZDSZ-re, ahol az egy négyzetméterre vetített szürkeállomány száma ezer fő volt! Nem ritkán azért maradtam szomjas, mert ha kinyitottam a vízcsapot onnan is csak a leckéztetés, a kioktatás folyt(!).

Máskor meg az amúgy is megrendült önbizalmamat tovább rendítette, hogy folyton ösztökéltek, a tehénsz..r(!) eltávolítására a cipőm sarkáról (FKGP tag lévén)!
Aztán szép lassan megvilágosodtunk, és kezdtük észrevenni a svindliket, az Antall-i svindliket. Nem véletlen volt ez a nagy tolongás az anno '50-es években összerabolt vagyon körül.

A mai helyzetet látva viszont úgy tűnik, hogy elég alaposan ,,besz..rt"(!), a szürkeállomány, vagyis túl rabolták (privatizálták) magukat!
Ezért egyre többen és szélsebesen állnak tova az SZDSZ-es süllyedő hajóról!
Akinek meg tova kéne állni, az meg olyan bátor, mint az ominózus cigány lova! (ha ismerik az idevonatkozó viccet!!)
Van, aki SZDSZ-es létére már kerül minden médiumot, pedig annakidején mennyire szerettek odajárnia a haveri szerkesztőkhöz, de mára úgy tűnik elment a kedvük, mert ki hisz már nekik.
Kis János ma már nem ágál azért, hogy találjuk ki Magyarországot, pedig vélhetőleg ugyanazt a két dolgot utálja, mint azelőtt, vagyis a magyar szimbólumokat, és a magyarokat!

Nem jó alattvalók ezek a néprétegek, semmilyen áldozatra sem képesek, - gondolhatják a ,,szürkeállomány" tagjai! Folyton hőbörögnek, tüntetnek, és még az ,,elhivatott kiválasztott" szürkeállomány sem tetszik nekik.

A baj azonban az, hogy túl sokba került nekünk ez a nagyképű és (a példák által igazolt) szerény képességű szürkeállomány bázis, vagyis ez a ,,banda". Az adósságállományunk '90-óta megháromszorozódott, közben eltűnt az állami vagyon, de azért két kézzel szórják a pénz, többnyire a haveri cégeknek, és az adópréssel beszedett forintok folyton folynak a ,,lezsírozott" úton.

Hát ez lett volna az egyszerűbbnek tűnő magyarázat a mai helyzetünkre!

Azonban ez csak részben igaz, hiszen a világban széjjelnézve látni kell, hogy vannak példák előttünk máshonnan is ahol ugyan úgy jártak, mint mi!

Tehát a valós ,,szürkeállomány" (!?) műkődése!!!

Márkus Péter (A Világbank és Magyarország)
/A Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD, közismert nevén Világbank) és Magyarország tizenöt éves kapcsolatának kétségtelenül létezik egy "titkos története", amiről a hazai lakosság alig tud valamit, azt is töredezett, hiányos, sokszor torz formában./......./Magyarország 1983 és 1997 áprilisa között 36 szerződést írt alá az IBRD-vel, az ebben foglalt közvetlen kölcsönök értéke 3,6 milliárd USA-dollár, de a megállapodáshoz kapcsolódó egyéb hitelek, hitelfeltételek és tovagyűrűző, járulékos hatásaik ennél a számszerű összegnél sokkal jelentősebbek. Az is nyilvánvaló, hogy a Világbank és a másik befolyásos nemzetközi pénzszervezet, a Valutaalap [IMF] összehangolt finanszírozási, befolyásolási politikát folytat./.....
/A kormány az ISAL-szerződéssel kapcsolatban többek közt a következőket vállalta:
4) A vasipar és szénbányászat átalakítása a Világbank elvárásainak megfelelően./
- miközben deklaráltan(!) nem avatkozik a belső gazdaságpolitikai kérdésekbe.

/Átfogó szerkezetkiigazítási kölcsön (3228-HU/1990)
1990. június 21-én írták alá a "Szerkezetátalakítási kölcsön" szerződést....
1) Kiválasztott állami vállalatok privatizációja a Világbankkal egyeztetett időrendben.
2) A Világbankkal egyeztetett középtávú privatizációs stratégia véglegesítése.
3) Legalább 10 fizetésképtelen nagy állami gazdaság és termelőszövetkezet, valamint a vállalati össztőke legalább 25%-át elérő, az MNB által kereskedelmi hitelre nem jogosított állami vállalat felszámolásának megkezdése. (Ez utóbbiba nem értendők bele a közszolgáltatások.)
4) A liberalizált import aránya az ipari termékekben az energia szektor kivételével érje el 1991-ben a 60%-ot.
5) A termelői, beruházási, fogyasztási és lakástámogatások együttes összege csökkenjen a GDP 9%-a alá. Külön említi a megállapodás a lakástámogatások csökkentését és a házépítő-ipar átalakítását.
6) A Világbankkal egyeztetett gazdasági reformok kezdeményezése és a szociális programok megerősítése, beleértve költségvetési alapok létesítését a munkanélküliség mérséklésére és a munkanélküli segély finanszírozására.
7) A nyugdíjjogosultság szűkítése a nyugdíjak reálértékének védelme mellett. Költségcsökkentő intézkedések az egészségügyben.
8) A Világbank által igényelt makrogazdasági és pénzügyi mutatórendszer kidolgozása./

/II. szerkezetátalakítási kölcsön (3347-HU/1991)/
/1) A Világbank által elfogadhatónak ítélt makrogazdasági mutatók teljesítése, beleértve a pénzügyi tervet és az állami költségvetést.
2) Az ipari termelésen belül a liberalizált import arányának legalább 80%-ra emelése.
3) A fogyasztási cikkek behozatali keretének legalább 750 millió dollárra való emelése, és a keretbe tartozó cikkek körének az 1988. évi ipari termelési érték 15%-áról 10% alá csökkentése.
4) Az 1991. évi állami költségvetésben a fogyasztási, termelési, beruházási és lakástámogatásnak legalább a GDP 2%-ával vagy legalább 20 milliárd forinttal való csökkentése. 1992-re további 2%-os csökkentést vállalt a kormány, valamint azt, hogy a háztartási energia támogatása maximum 3 milliárd forint lesz.
5) Intézkedési terv elfogadása a központi költségvetési intézmények juttatásainak reálértéken való csökkentésére, ezen belül az alkalmazott kutatások, a képzés, a kultúra és az oktatás egyes tevékenységeinek privatizálására. A kormány vállalta azt is, hogy az egészségügyi és oktatási szolgáltatásokért szélesebb körben díjazást alkalmaz.
6) A kormány vállalta, hogy reálértékben csökkenti a költségvetésen kívüli alapok számára juttatott összegeket, valamint megszüntet, átszervez, privatizál ilyen alapokat.
7) Nyugdíjkorhatár emelése és egységesítése a férfiak és nők számára, valamint a teljes jogú nyugdíj eléréséhez szükséges idő felemelése, a későbbi nyugdíjba menetel ösztönzése.
8) A kormány vállalta továbbá a következő törvényjavaslatok beterjesztését az Országgyűléshez:
- néhány szolgáltatás kivételével a zéró ÁFA-kulcs megszüntetése,
- az ÁFA felső kulcsának csökkentése,
- a beruházási javaknál az ÁFA visszatérítés 100%-ra emelése,
- új állóalap-értékcsökkenési rendszer bevezetése,
- a vállalati nyereségadó preferenciáinak, kivételeinek csökkentése,
- az SZJA adóalapjának kiterjesztése, progresszivitásának csökkentése,
- az adókötelezettség kiterjesztése bizonyos bér jellegű jövedelmekre,
- munkaadók által fizetett első három heti táppénz.
9) A növényolaj-termékek belső és külső forgalmának teljes liberalizálása és a növényolajipar privatizálása.
10) A távfűtési ármegállapítás önkormányzati hatáskörbe adása.
11) A villamosenergia és a földgáz olyan - a Világbankkal egyeztetett - árszerkezetének és árképzési szabályainak bevezetése, amelyek folyamatosan fedezik ezeknek a termékeknek a - meghatározott profittartalommal kalkulált - gazdasági költségeit.
Stb., stb., ..... stb., !

A tájékoztatókat olvasva óhatatlanul felmerül a kérdés: mi az, hogy nemzeti, állami szuverenitás?
Akit bővebben érdekel a ,,szürkeállomány" sarlatánsága annak ajánljuk a következő linket!

http://eszmelet.freeweb.hu/39/markus39.html

Az ÚDK álláspontja: ezért kívánja szigorúan megtiltani a kormányoknak a hitelfelvételt, vagyis csak kétharmados törvénnyel lehessen végszükségben külföldi pénzhez nyúlni.

Cs. Szabó Béla / ÚDK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adókötelezettség, finanszírozására, tevékenységeinek, lakástámogatások, megvilágosodtunk, hitelfeltételek, nyugdíjkorhatár, értékcsökkenési, privatizálására, megállapodáshoz, felszámolásának, preferenciáinak, költségvetésben, munkanélküliség, fizetésképtelen, költségcsökkent, villamosenergia, árszerkezetének, egészségügyben, szürkeállomány, makrogazdasági, elfogadhatónak, növényolajipar, mutatórendszer, kezdeményezése, tájékoztatókat, finanszírozási, privatizációja, hitelfelvételt, eltávolítására, ármegállapítás, négyzetméterre, magyarországot, költségvetésen, szerkesztőkhöz, beterjesztését, nagy tekintélyű, vízcsapot onnan, kioktatás folyt, cipőm sarkáról, nagy tolongás, anno ’, ominózus cigány, idevonatkozó viccet, haveri szerkesztőkhöz, magyar szimbólumokat, példák által, állami vagyon, haveri cégeknek, adópréssel beszedett, egyszerűbbnek tűnő, világban széjjelnézve, Márkus Péter, Nemzetközi Újjáépítési, Fejlesztési Bank, Szabó Béla,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Becsüld meg azt amid van,...  Maradék idő  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  A Gömb  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Becsüld meg azt amid van,...  Jó éjszakát  Föld napja április 22  A keserű igazság  Volt egy...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Maradék idő  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Alvó cica  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  802 esztendeje, 1222. április ...  Maradék idő  A fák lelke  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  Becsüld meg azt amid van,...  S a dalok tanulsága  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata 
Bejegyzés Címkék
nagy tekintélyű, vízcsapot onnan, kioktatás folyt, cipőm sarkáról, nagy tolongás, anno &#8217, ominózus cigány, idevonatkozó viccet, haveri szerkesztőkhöz, magyar szimbólumokat, példák által, állami vagyon, haveri cégeknek, adópréssel beszedett, egyszerűbbnek tűnő, világban széjjelnézve, valós &#8222, hazai lakosság, ebben foglalt, megállapodáshoz kapcsolódó, másik befolyásos, belső gazdaságpolitikai, vállalati összt&otilde, liberalizált import, ipari termékekben, energia szektor, lakástámogatások csökkentését, szociális programok, munkanélküliség mérséklésére, munkanélküli segély, nyugdíjak reálértékének, pénzügyi tervet, állami költségvetést, ipari termelésen, fogyasztási cikkek, keretbe tartozó, háztartási energia, központi költségvetési, alkalmazott kutatások, oktatás egyes, kormány vállalta, költségvetésen kívüli, teljes jogú, zéró ÁFA-kulcs, beruházási javaknál, vállalati nyereségadó, adókötelezettség kiterjesztése, növényolajipar privatizálása, földgáz olyan, tájékoztatókat olvasva, következő linket, adókötelezettség, finanszírozására, tevékenységeinek, lakástámogatások, megvilágosodtunk, hitelfeltételek, nyugdíjkorhatár, értékcsökkenési, privatizálására, megállapodáshoz, felszámolásának, preferenciáinak, költségvetésben, munkanélküliség, fizetésképtelen, költségcsökkent, villamosenergia, árszerkezetének, egészségügyben, szürkeállomány, makrogazdasági, elfogadhatónak, növényolajipar, mutatórendszer, kezdeményezése, tájékoztatókat, finanszírozási, privatizációja, hitelfelvételt, eltávolítására, ármegállapítás, négyzetméterre, magyarországot, költségvetésen, szerkesztőkhöz, beterjesztését, liberalizálása, kapcsolatának, befolyásolási, visszatérítés, meghatározott, egységesítése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1947
  • e Hét: 7455
  • e Hónap: 16059
  • e Év: 52000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.